pondělí 25. března 2013

TAG : Kosmetické záležitosti, které mi fakt nejdou


Tak na mě taky došlo. Dneska ráno jsem si přečetla tenhle TAG u Romči a na konci jsem zjistila, že jsem nominovaná. Já vážně věřila, že se mi tohle vyhne a zároveň se obávala, že ne. Protože až si přečtete, jaký já jsem kosmetický negramot, tak si bude většina z vás klepat asi na čelo :D

Abychom si rozuměli, ono vlastně není ani o čem psát.  Krom své úchylky na nehty, tam se snažím pečovat co to dá, si vystačím se základní hygienou. Nic navíc mi nechybí. Teprve někdy vloni jsem se naučila si pravidelně čistit pleť – dobrovolné to teda rozhodně nebylo, ale já do té doby s pletí žádné problémy neměla, nelíčila jsem se vůbec (ne, není mi 12 let, příští měsíc  je mi 25), tak proč bych se starala :D Ale co jsem vysadila HA, tak se mi pleť samo zhoršila. Takže jsem si pořídila pleťové mléko a tonikum od Ryoru a mám ze sebe aspoň dobrý pocit, když nic jiného :)

Ale tady je pár věcí, co mi fakt nejdou a ráda bych, aby tomu tak nebylo:


  1. Začneme u vlasů – chtěla bych mít krásné vlasy jako Iva :) Jenže to obnáší asi trochu víc péče, než jen umýt, hodit kondicionér a jít spát s mokrou hlavou (nj, vím že se to fakt nemá)… Vrchol mé péče je, když se donutím si ty vlasy vyfoukat, než jdu spát (rozuměj prostě jen vysušit, žádný styling nezvládám). Jenže to se mi většinou prostě nechce. Tak 3x do roka vytáhnu žehličku, taky ty vlasy vypadají hned líp. Jenže to je taky moc práce, ale asi i dobře že mi to neba, protože to pro vlasy není to nejlepší – obzvlášť, když je proti té žehličce nechráním žádným přípravkem. Masku jsem na vlasech taky nikdy neměla…
    No a za další bych si chtěla umět ty vlasy aspoň upravit, i když je na místě otázka, jestli by mi to k něčemu bylo to umět, když bych se stejně pravděpodobně nedokopala s tím něco dělat :D Vlasy nosím rozpuštěné, nebo v culíku – žádný úhledný culík, prostě to jen stáhnu do gumičky. Nic lepšího nezvládám. Ještě vloni jsem měla vlasy do půli zad – nechávala jsem si je narůst, pač jsem si říkala, co všechno nepůjde udělat s dlouhýma vlasama… No v délce vlasů to není, co si budem povídat… Navíc jsem ty vlasy měla takový fuj suchý, rozlítaný – to je ta má péče – nepéče… Takže jsem si nechala vlasy ostříhat na delší mikádo do podkovy.
  2. Další bod máme líčení. Jak já obdivuju třeba Péťu z Lovelyhair nebo Sonidlo a další a další, které dokážou krásné kouřové líčení očí a nejen to... Na výrazné líčení by mi asi neužilo, ale umět se hezky přirozeně nenápadně nalíčit, to by bylo fajn. Jenže na to nemám jednak buňky a jednak hlavně čas po ránu. No a za další vlastně ani pomůcky :D Já totiž nemám doma ani jedny stíny – ano čtete dobře :D Mou kosmetickou výbavu vám s přehledem vyjmenuju a vejde se to jistě na jeden řádek – řasenka 1x, pudr 1x a teď přibyl BB od Avonu, též 1x :D Toť vše… Jsem to ale exot, co?
  3. Zdobení nehtů – pro mě velká neznámá… Hrozně to u ostatních obdivuju a nejvíc mi vždycky vyburcuje Arvonka :) Ona to má vždycky tak pěkný a ani to nevypadá náročně. Jenže prostě nemám hlavu, na to něco vymyslet. Přemýšlím, až se mi z hlavy kouří, ale vždycky to dopadne tak, že hodím jen barvu. A ve finále je to dobře, protože jakékoliv pokusy prostě nedopadly dobře, což mi taky asi odrazuje. S razítkama kamarád nejsem a asi nikdy nebudu – vždycky když tomu chci dát další šanci, tak to dopadne stejně blbě.
  4. No a poslední věc – mazání. Mám na mysli tělový krémy a tak… No tak to mi vůbec nic neříká. Jako abych se celá po každé sprše namazala, to fakt nehrozí. Ne že bych měla extra velké tělo, měřím jen 158 cm, ale i tak to prostě zabere čas :D Namažu se jen v případě, že jsem samá šupina. Mě to prostě nebaví a navíc nesnáším ten ulepený pocit po krému.
    Jo mazání rukou to je jiná – mám snad osm krémů na ruce, na to jsem taky trochu ujetá :) Čtyři kousky mám u postele a zbytek různě po baráku, v práci a po kabelkách. No to bude celkem víc než osm :D No a na tělo jen jedno máslo z Lidlu – táááák krásně voní (myslím že je to kakao), ale ten ulepený pocit potom :(
No a je to venku, jaký já jsem pračlověk a lenoch :D

Myslím, že je zbytečné ještě někoho nominovat, protože když se to dostalo až ke mně, tak už jsou označeni asi všichni :) Ale kdyby náhodou ne, tak předávám štafetu dál a odkaz mi můžete hodit do komentářů :)

8 komentářů:

  1. Že sa dostanem do jedného článku spolu s Labradoorou, Péťou a Soničkou, tak teda to ma nikdy nenapadlo!!! Veľmi ma to potešilo a som rada, že si si na mňa spomenula, naozaj ti veľmi pekne ďakujem za vylepšenie dňa :)) A mimochodom, s tými tieňmi na očiach sme na tom podobne, tiež doma nemám ani jedny :D Mám pocit, že to neviem, že sa mi to nehodí a ešte mi to aj vadí na viečkach :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee a já mám zas radost, že jsem ti udělala radost :D A navíc jsem ráda, že nejsem jediná, která nemá ani stíny :D

      Vymazat
  2. koukám, je to všude dost podobné:) taky jsem byla Romčou nominována, tak snad se na to zítra taky vrhnu.. když jsem se nad tím rak zamýšlela, tak už mám 8 bodů :D to bude na dlouho..

    OdpovědětVymazat
  3. :D Tak jsi se do toho dala, to jsem ráda. :)Fajn počtení. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Trochu delší, než jsem původně čekala :D

      Vymazat
  4. To bych nevěřila, že se někomu bude líbit moje líčení natolik, že mě uvede ve svém článku - děkuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vůbec není zač :) Já jsem ráda, že si řasenkou nevypíchnu oko, takže máš můj obdiv :)

      Vymazat